Hoofdluis is een regelmatig terugkerend probleem op veel scholen. Op plaatsen waar veel mensen samenkomen, kan de verspreiding zich gemakkelijk voortzetten. Ook de school is, ongewild, zo’n plaats. Wij zijn van mening dat zowel wij als de ouders verantwoordelijkheid dragen bij het bestrijden van hoofdluis.
Om het hoofdluisprobleem onder controle te houden, hebben wij gekozen voor een systematische aanpak.
Na iedere vakantie vindt een luizencontrole plaats bij alle leerlingen. Dit wordt door ouders van de eigen groep gedaan. U krijgt bericht en adviezen als er luizen en/of neten in het haar van uw kind zijn gevonden. Na drie weken wordt er eenmalig een hercontrole gedaan in de groepen waar bij de standaardcontrole luizen en/of neten gevonden zijn. Het is van belang dat u zelf uw kind(eren) regelmatig controleert en kamt. Indien u luizen en/of neten ontdekt, wilt u dat dan doorgeven aan de leerkracht(en)?
Het is van belang dat als ouders thuis hoofdluis constateren de leerkracht van het kind daarvan op de hoogte wordt gebracht. Wanneer bij een onderzoek hoofdluis wordt geconstateerd, zal dit niet aan het kind worden verteld, maar zal één van de coördinatoren contact opnemen met de ouders. De GGD ondersteunt de werkgroep met informatie en kan in bijzondere gevallen ook zelf contact opnemen met ouders.
Voor vragen en meldingen kunt u terecht bij de coördinator van de werkgroep, Jolanda Elijzen,
Namens het team is Sanne van der Sluis het aanspreekpunt.