Gezonde leefstijl

Wij willen onze kinderen een gezonde schoolomgeving bieden en een gezonde leefstijl vinden wij belangrijk. Daarom krijgen kinderen bij ons les over gezonde voeding en omgaan met de natuur en bewegen we veel.

Zo doen we mee aan verschillende sporttoernooien, aan de Koningsspelen en lopen we ieder jaar de avondvierdaagse. We waarderen het als uw kind een gezonde lunch meekrijgt. Het is niet toegestaan snoep en frisdranken mee te nemen.
Elke dag eten we fruit. We vragen u uw kind groente of fruit mee te geven voor de ochtendpauze. We sluiten hierbij aan bij de door de gemeente Brummen aangestelde JOGG-regisseur. JOGG staat voor jongeren op gezond gewicht.

Samen met verschillende partijen wordt geprobeerd de omgeving van jongeren aantrekkelijker te maken en hen te verleiden tot een gezonde keuze in voeding en bewegen en uiteindelijk in het totale dagelijks leven. Onze school is benaderd met de vraag of wij hieraan mee wilden doen en wij hebben hierop positief gereageerd.  De C. van Leeuwenschool wil graag een gezonde school zijn en daarom is ervoor gekozen om vijf dagen fruit of groente te eten in de ochtendpauze.

Wij verwijzen u voor meer informatie naar het Voedingsbeleid 20-21 van onze school. 

De C. van Leeuwenschool heeft in schooljaar 2016-2017 het vignet Gezonde School behaald.

C. van Leeuwenschool

H.A. Lorentzstraat 1
6961 XK Eerbeek

telefoon:
(0313) 65 17 76

e-mail:
directie@cvanleeuwen.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep