Groep 7/8

Welkom op de groepspagina van groep 7/8! 

Leuk dat u hier een kijkje komt nemen. 

Ouderportaal en Parro

De leerkrachten werken met het administratieve programma Parnassys. Middels het
ouderportaal kunt u de administratieve- en medische gegevens inzien, evenals de absenties.
Een onderdeel van het ouderportaal is Parro. Parro is een app die u kunt downloaden op uw
mobiele telefoon of tablet. Door informatie via deze app te delen, verloopt de communicatie
en informatievoorziening tussen de leerkracht(en) en u sneller en gerichter. U blijft daarmee
gemakkelijk op de hoogte van nieuwtjes en activiteiten voorzien van foto’s in een
afgeschermde omgeving. Belangrijke en/of persoonlijke/inhoudelijke mededelingen doen wij niet via Parro, hiervoor blijven wij het telefonische of persoonlijke gesprek hanteren.
Om Parro te gebruiken, downloadt u in de app- of playstore de Parro app en kunt u zich
aanmelden.

Zonder een smartphone kunt u ook mededelingen, berichten en agenda-items ontvangen, mits u een Parro account heeft. Die kunt u aanmaken via de Parro webapp op https://talk.parro.com. Daar kunt u dan voortaan inloggen om berichten te lezen. Als u een mededeling gemist heeft, krijgt u automatisch een e-mail ter herinnering.

Omdat zijn overgegaan op Parro, zullen wij geen maandelijkse nieuwsbrief uit de groep meer versturen. De berichten via Parro zijn sneller, actueler en kunnen voorzien worden van een foto.

Dit schooljaar is voor ons heel belangrijk omdat we moeten kiezen naar welke school van het voortgezet onderwijs wij volgend schooljaar willen gaan. Wij krijgen ook wekelijks huiswerk om hier al aan te wennen en om te leren plannen.

We maken dit jaar ook veel toetsen, waaronder natuurlijk de Cito-eindtoets. We doen ook het Anglia examen. Dit is een examen Engels en iedereen mag deze toets op zijn of haar eigen niveau maken. We mogen ook weer de bazaar organiseren, die op de dag van het schoolfeest wordt gehouden voor alle ouders, kinderen en belangstellenden.

Als school hebben we het Polar Bear monument geadopteerd. Groep 8 mag jaarlijks de herdenking rondom dit monument organiseren. 

Natuurlijk gaan wij aan het einde van het schooljaar ook op kamp. We gaan een week naar Ameland. Daarna starten de voorbereidingen voor de laatste schoolweken Wij hopen op een spetterende musical én dat wij van school mogen gaan als echte Kanjers!

 

C. van Leeuwenschool

H.A. Lorentzstraat 1
6961 XK Eerbeek

telefoon:
(0313) 65 17 76

e-mail:
directie@cvanleeuwen.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep