Naast het aanleren van de basisvaardigheden en de aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling vinden we ook de aandacht voor kunst en cultuur belangrijk.
Wij hebben op onze school een cultuurbeleidsplan geformuleerd met als kerndoelen:
De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om ermee te communiceren.
De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.
Cultuureducatie heeft een vaste plaats gekregen in ons schoolprogramma. Wij ontvangen hiervoor extra subsidiegelden. We hebben er als school voor gekozen om ieder jaar een kunstdiscipline centraal te stellen. De kinderen maken in dat jaar uitgebreid kennis met de gekozen discipline, in de vorm van lessen en workshops.
Willemijn Derksen is op onze school de vaste ICC’er (interne cultuurcoƶrdinator).
Als school maken wij ook gebruik van een programma dat wordt samengesteld door de ICC’ers van alle 14 scholen van de gemeente Brummen, die samenwerken in het Cultuurnetwerk Brummen.
Als onderdeel van cultuureducatie kunnen we soms een voorstelling bezoeken, dansles krijgen, naar een uitvoering van een orkest gaan, een project hebben over cultureel erfgoed of kennismaken met het werk van een beeldend kunstenaar. De gemeentelijke werkgroep Cuvoba (culturele vorming basisonderwijs) heeft hierin een adviserende en stimulerende rol.